
I Kibæk Lokalråd har vi haft en del henvendelser om hunde høm-høm.er – både de indpakkede og de åbne.
Den glidende bløde fornemmelse af at træde i en hundelort er forhadt af de fleste – både dem med og uden hunde i husstanden.
Kibæk er en dejlig by – ”en grøn oase” gennemskåret af brede grønne kiler fra nord mod syd og fra øst mod vest. De grønne dalstrøg er krydret med småsøer og flere vandrige bække.
Utrolig mange Kibækborgere og deres gæster lufter sig med vandreture gennem denne frodighed.
Det gælder også ”hundelufterne”. Kikker man godt efter, kan man se at de fleste har en lille beholder med små poser hæftet til snoren eller om håndleddet.
Det er de ”få hundeluftere”, der er problemet – dem der ikke har poserne med og dem der har poserne med, men efterlader dem i buskadset langs stierne.
Vær nu søde – husk poserne – brug poserne og tag dem med hjem til containerens restaffald.
Er du en af de få, som blot kyler poserne ind mellem træerne, så er det faktisk bedre, at du lader lorten ligge fordi nedbrydningstiden i naturen for døde dyr, madrester og hundelorte er ca. 2 uger, hvorimod plastikposerne med lorten har en nedbrydningstid på ca. 400 år.
Sum og summarum smider du en plasticpose med en høm-høm i buskadset, er du faktisk skyld i at nedbrydningstiden forlænges med 399 år og 50 uger i.f.h. til, hvis du havde ladet lorten ligge.
Det er vores indtryk, at den af Lokalrådet og kommunen indhegnede hundeskov på Vorgodvej bliver flittigt benyttet, og det er vi glade for.
Det er selvfølgeligt ikke uvæsentligt om problemet er stort eller lille, men faktisk skal vi ikke acceptere en eneste hundelort i byen. Smid berøringsangsten væk og konfronter ”synderen” så længe lorten er varm. Hvis vi lukker øjnene, sker der ingen forandring.
GOD SOMMER OG ”TRÆD VARSOMT”.
På Lokalrådets vegne Knud Nielsen
fj/2020-07-02